Klinikai vizsgálatok

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj/064/2014. határozatában jogsértést (Avemar termékekről betegség gyógyítására, kezelésére vonatkozó tulajdonság állítása) állapított meg. A tiltó határozat rendelkezéseit betartva  2014. július 1-től töröltük a weboldal jogsértő részeit.  

A GVH határozat nem az Avemar tényleges gyógyhatásáról foglal állást, hanem arról, hogy a kérdéses termékkategóriában mindenfajta gyógyhatás-állítás tilos, vagyis amennyiben a kutatások szerint a termék rendelkezik az egészségre gyakorolt kedvező hatással, azt is kötelező a fogyasztói kommunikációban elhallgatni. A kutatások eredményeit sem közölhetjük a weboldalon, így ezekat a szövegrészeket töröltük.

 

Az Avemar feltalálása óta eredményes in vitro (laboratóriumi), in vivo (állatkísérlet) és klinikai vizsgálatok sorozatait végezték el a fermentált búzacsíra-kivonattal, hiszen ezen tudományos eredmények alapján kerülhetett sor 2002-ben a készítmény besorolására "speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére" kategóriába. 

 

HUMÁN KLINIKAI VIZSGÁLATOK 

Fej-nyaki illetve szájüregi rákok 

Vizsgálatok és kutatási helyek: 

1. Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika

2. Semmelweis Egyetem Szájsebészeti és Fogászati Klinika

3. Multicentrikus olaszországi vizsgálat (5 olaszországi központban: Azienda Ospedaliera Universitaria San Martino, Genova, Ospedale Evangelico, Torino, Ospedale di Lecco, Lecco, ASL1, Carrara Carrara, Ospedale di Montecchio Maggiore, Montecchio Maggiore, Vicenza)

 A Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság áttekintette az Avemarral kapcsolatos kutatási eredményeket, és 2005 december 6-án állásfoglalást adott ki. A Társaság a szupportív Avemar tápszeres kezelést a szájüreg rosszindulatú daganatos megbetegedéseiben – II., III., IV. stádiumokban – alkalmazott komplex terápiás protokollok fontos részének tartja.

 A Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégiuma 2008. június 13-án egyhangúlag foglalt állást a szájüregi daganatos betegek Avemarral történő szupportív kezelésének indokoltságáról. A Kollégium a szupportív Avemar tápszeres kezelést a szájüreg rosszindulatú daganatos megbetegedéseiben - a II., III., IV. stádiumokban - alkalmazott komplex terápiás protokollok fontos részének tartja. 

*A Gazdasági Versenyhivatal Vj/064/2014. határozatában jogsértést (Avemar termékekről betegség gyógyítására, kezelésére vonatkozó tulajdonság állítása) állapított meg, ezért az állásfoglalások indoklása itt nem jeleníthető meg. 

 

Vastag- és végbélrák (kolorektális rák)

Az Avemar kapcsán született az első olyan publikáció, amely a brit onkológia hivatalos folyóiratában (British Journal of Cancer) jelent meg és egy magyarok által közölt klinikai vizsgálat eredményeit tartalmazta!

Vizsgálatok és kutatási helyek: 

1. Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház

2. Berettyóújfalui Területi Kórház

3. Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház, Szegedi Tudományegyetem Klinikája, Debreceni Egyetem Klinikája

 

Bőrrák (melanoma malignum)

Vizsgálatok és kutatási hely: 

1. Orosz Orvostudományi Akadémia moszkvai N. N. Blokhin Onkológiai Központja

 

ÉLETMINŐSÉG KUTATÁSOK

A daganatos betegségeknél kiemelten fontos a betegek megfelelő életminőségének (Quality of Life=QOL) javítása illetve megtartása az onkológiai kezelés egész folyamata alatt, így nagyon fontos a Quality of Life kutatások kiterjesztése minden betegség-csoportra és betegség-stádiumra. Az Avemar Kutatási Program keretén belül is több hasonló kutatás zajlott és zajlik jelenleg is.

1. Tüdőrák

2. Mellrák 

 

VIZSGÁLAT GYERMEKEK BEVONÁSÁVAL

1. Lázas neutropénia

 

VIZSGÁLATOK EGYÉB ROSSZINDULATÚ DAGANATOKBAN