Így készül az Avemar, avagy minden, amit érdemes tudni a fermentációról

Az Avemar készítmények dobozán a következőt olvashatjuk: „A készítmény aktív összetevője az Avemar pulvis, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai úton átalakított kivonata”.

Az Avemar pulvis-t speciális „fermentált búzacsíra kivonat”-nak is nevezzük.
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi is ez a fermentációnak nevezett biotechnológiai átalakítás, hogyan jön létre ez az értékes komplex esszencia, ami ilyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a daganatos betegek terápiájának kiegészítése során?

Heti cikkünk ezt a témát járja körbe…

Mit is jelent ez a szó, hogy „fermentáció”?

Magyar jelentése: erjedés. Számos természetes folyamat zajlik mikroorganizmusok (gombák, baktériumok) közreműködésével, melynek során szerves anyagok lebontása, átalakulása megy végbe. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a „fermentálás” (erjesztés), amely már tudatos, irányított technológiai folyamat.

(ÉRDEKESSÉG! A fermentálásra egy közismert egyszerű példa a sörgyártás, borgyártás, de biotechnológiai fermentációval állítják elő pl. a penicillint és számos más antibiotikumot is.)

Mi a helyzet az Avemar gyártása esetén?

Az Avemar alapanyaga a kiváló, válogatott minőségű búzacsíra. Ez nem a csíráztatott búza csírája, hanem a búzamagban található kicsi, „életcsíra” melyet malmi eljárással nyernek ki a búzaszemekből. Éves szinten megközelítőleg 100 tonna búzacsírát dolgoznak fel a Biropharma Kft. dél-alföldi, Kunfehértón található üzemében.

Az értékes Avemar pulvis előállítás céljára a Biropharma Kft. speciális élesztőtörzset használ. (ÉRDEKESSÉG! az alkalmazott Saccharomyces cerevisiae élesztőtörzset a párizsi Pasteur Institute Paris intézetben deponálták).

A fermentáció körülményeit, paramétereit gondosan kidolgozták, szabadalommal védik. Steril levegőztetést biztosítanak a folyamat során. A speciális élesztőtörzs jelenlétében kapott értékes fermentátumot elválasztás, finomszűrés után vákuumban (alacsony nyomáson) kíméletesen besűrítik, majd porlasztva szárítják. Az alkalmazott porlasztva szárítási eljárás rendkívül gyors és kíméletes, óvja a hőérzékeny összetevőket a hőterheléstől. Az így kapott por az Avemar pulvis, az Avemar készítmények tablettázásához, granulátum- és italporkészítéséhez használt alapanyaga.

Hogyan lesz a kapott Avemar por hatóanyagból Avemar késztermék?

A különféle Avemar formulákat a Biropharma Kft. szigorú gyógyszergyártási körülmények között állítja elő, csomagolja és ellenőrzi. A gyártási folyamat tiszta, szűrt és nyomott légellátású terekben történik. A kapott Avemar termékeket gyártási tételenként minden előírt paraméter szerint ellenőrzik. Az ellenőrzéshez hozzá tartoznak az úgynevezett nagynyomású kromatográfiás (HPLC-s) mérések is, melynek során mennyiségi és minőségi (ujjlenyomat kromatográfiás) vizsgálatokat végeznek.

A megbízható minőség az alapja az Avemar nemzetközi sikereinek és hírnevének, hiszen több országban díjakkal is elismerték azt a szakmai színvonalat, melyet képvisel.

Amennyiben további kérdése merül fel a témát illetően forduljon hozzánk bizalommal az aik@avemar.hu e-mail címen, vagy látogasson el budapesti Avemar Márkaboltjainkba, ahol munkatársaink készséggel válaszolnak észrevételeire.

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!