Klinikai vizsgálatok

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj/064/2014. határozatában jogsértést (Avemar termékekről betegség gyógyítására, kezelésére vonatkozó tulajdonság állítása) állapított meg. A tiltó határozat rendelkezéseit betartva  2014. július 1-től töröltük a weboldal jogsértő részeit.  

A GVH határozat nem az Avemar tényleges gyógyhatásáról foglal állást, hanem arról, hogy a kérdéses termékkategóriában mindenfajta gyógyhatás-állítás tilos, vagyis amennyiben a kutatások szerint a termék rendelkezik az egészségre gyakorolt kedvező hatással, azt is kötelező a fogyasztói kommunikációban elhallgatni. A kutatások eredményeit sem közölhetjük a weboldalon, így ezekat a szövegrészeket töröltük.

 

Az Avemar feltalálása óta eredményes in vitro (laboratóriumi), in vivo (állatkísérlet) és klinikai vizsgálatok sorozatait végezték el a fermentált búzacsíra-kivonattal, hiszen ezen tudományos eredmények alapján kerülhetett sor 2002-ben a készítmény besorolására "speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére" kategóriába. 

 

HUMÁN KLINIKAI VIZSGÁLATOK 

Fej-nyaki illetve szájüregi rákok 

Vizsgálatok és kutatási helyek: 

1. Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika

2. Semmelweis Egyetem Szájsebészeti és Fogászati Klinika

3. Multicentrikus olaszországi vizsgálat (5 olaszországi központban: Azienda Ospedaliera Universitaria San Martino, Genova, Ospedale Evangelico, Torino, Ospedale di Lecco, Lecco, ASL1, Carrara Carrara, Ospedale di Montecchio Maggiore, Montecchio Maggiore, Vicenza)

 A Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság áttekintette az Avemarral kapcsolatos kutatási eredményeket, és 2005 december 6-án állásfoglalást adott ki. A Társaság a szupportív Avemar tápszeres kezelést a szájüreg rosszindulatú daganatos megbetegedéseiben – II., III., IV. stádiumokban – alkalmazott komplex terápiás protokollok fontos részének tartja.

 A Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégiuma 2008. június 13-án egyhangúlag foglalt állást a szájüregi daganatos betegek Avemarral történő szupportív kezelésének indokoltságáról. A Kollégium a szupportív Avemar tápszeres kezelést a szájüreg rosszindulatú daganatos megbetegedéseiben - a II., III., IV. stádiumokban - alkalmazott komplex terápiás protokollok fontos részének tartja. 

*A Gazdasági Versenyhivatal Vj/064/2014. határozatában jogsértést (Avemar termékekről betegség gyógyítására, kezelésére vonatkozó tulajdonság állítása) állapított meg, ezért az állásfoglalások indoklása itt nem jeleníthető meg. 

 

Vastag- és végbélrák (kolorektális rák)

Az Avemar kapcsán született az első olyan publikáció, amely a brit onkológia hivatalos folyóiratában (British Journal of Cancer) jelent meg és egy magyarok által közölt klinikai vizsgálat eredményeit tartalmazta!

Vizsgálatok és kutatási helyek: 

1. Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház

2. Berettyóújfalui Területi Kórház

3. Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház, Szegedi Tudományegyetem Klinikája, Debreceni Egyetem Klinikája

 

Bőrrák (melanoma malignum)

Vizsgálatok és kutatási hely: 

1. Orosz Orvostudományi Akadémia moszkvai N. N. Blokhin Onkológiai Központja

 

ÉLETMINŐSÉG KUTATÁSOK

A daganatos betegségeknél kiemelten fontos a betegek megfelelő életminőségének (Quality of Life=QOL) javítása illetve megtartása az onkológiai kezelés egész folyamata alatt, így nagyon fontos a Quality of Life kutatások kiterjesztése minden betegség-csoportra és betegség-stádiumra. Az Avemar Kutatási Program keretén belül is több hasonló kutatás zajlott és zajlik jelenleg is.

1. Tüdőrák

2. Mellrák 

 

VIZSGÁLAT GYERMEKEK BEVONÁSÁVAL

1. Lázas neutropénia

 

VIZSGÁLATOK EGYÉB ROSSZINDULATÚ DAGANATOKBAN

 

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!