7 éves utánkövetés melanomában

"A fermentált búzacsíra-kivonat – vagyis az Avemar – melanomában igen hatékonyan segíti a betegség legyőzését, a klasszikus, hagyományosan alkalmazott kemoterápiás kezeléssel kombinálva" – mondta a Daganatok.hu kérdésére prof. dr. Hidvégi Máté, a speciális tápszer feltalálója.

A daganatok.hu portálon megjelent cikkben egy olyan klinikai vizsgálat eredményeit ismertetik, amely kézzelfogható bizonyítékot szolgáltat azzal kapcsolatban, hogy az Avemarral végzett kiegészítő kezelés a rosszindulatú, előrehaladott melanomában szenvedő betegek esetében is komoly előnyökkel járhat.

A teljes cikk itt olvasható el a Daganatok.hu oldalán »

Jelentősen hosszabb túlélési eredmények az Avemart is kapó csoportban

A vizsgálatba kizárólag olyan betegeket vontak be, akik korábban műtéten estek át. A résztvevőket két csoportra osztották. Az egyik csoport az adjuváns kezelésként ilyenkor hagyományosan alkalmazott dacarbazine (DTIC) kemoterápiát, a másik csoport pedig emellé még Avemart is kapott, naponta egyszer, 12 hónapon át folyamatosan.

A betegek mindegyike a melanoma III-as stádiumában volt, ami azt jelentette, hogy a nyirokcsomóba adott áttétek szövettanilag már mindenkinél igazoltan jelen voltak. A vizsgálat kezdete előtt elvégzett műtét egyaránt magában foglalta az elsődleges tumor és az áttétek által érintett nyirokcsomók teljes eltávolítását, amivel a betegek makroszkopikusan betegségmentes állapotba kerültek.

A hosszú, 7 éves utánkövetéssel rendelkező vizsgálat eredményei igen pozitívnak bizonyultak. A progressziómentes túlélés tekintetében – ami azt jelenti, hogy mennyi idő telik el a kezelést követően úgy, hogy nem jelentkezik tumorkiújulás – nagyon jól értékelhető különbség mutatkozott a két csoport között. A kemoterápia mellett Avemart is kapó betegcsoportnál ez az érték 55,8 hónap, a csak kemoterápiában részesülő betegcsoportban viszont mindössze 29,9 hónap volt. A progressziómentes túlélés tehát csaknem a duplájára nőtt.

A teljes túlélés tekintetében – ami azt mutatja meg, hogy átlagosan mennyivel nő a betegek túlélése az újonnan alkalmazott kezelés hatására – szintén igen jónak mondható eredmények születtek. A kemoterápia mellett Avemart is kapó betegcsoportnál ez az érték 66,2 hónap, a csak kemoterápiában részesülő betegcsoportban viszont mindössze 44,7 hónap volt. A teljes túlélés tehát – néhány hónap híján – csaknem a másfélszeresére nőtt.

A betegség előrehaladásának arányai a következő módon alakultak: az Avemart is kapó csoportban csak a betegek körülbelül felének (42,3%) rosszabbodott a betegsége, míg a kontrollcsoportban ez az arány sokkal magasabb, 73,1%-os volt. A halálozások aránya ugyancsak jelentős különbséget mutatott: az Avemar csoportban 34,6%-os, a kontrollcsoportban viszont majdnem a duplája, 61,5%-os volt a halálozási arány – olvasható a cikkben.

A tanulmány szerzői ezen eredmények alapján erősen ajánlják az Avemar beemelését a magas kockázatú melanomás betegek kezelési protokolljába. Emellett arra biztatták a kollégákat, hogy melanomában vagy más daganatokban tovább vizsgálják a készítmény hatékonyságát.

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!