Felhasználói tájékoztató

AZ OGYÉI által 2017-ben jóváhagyott Avemar granulátum D-vitaminnal, stevia édesítőszerrel felhasználói tájékoztató szövege (itt letölthető pdf formátumban is):

1. Milyen készítmény a D-vitaminos Avemar granulátum?
A D-vitaminos Avemar granulátum speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer daganatos betegek részére.

2. Mi a D-vitaminos Avemar aktív összetevője?
1 tasak (14,5 g) D-vitaminos Avemar 8,5g Avemar pulvist (port) tartalmaz, valamint 1600 NE (nemzetközi egység) D-vitamint. Az Avemar pulvis egy speciális, szabadalommal védett, gyógyszertechnológiai eljárással előállított kivonat, amelynek csupán kiindulási alapanyaga a búzacsíra.

3. Mit tartalmaz még a készítmény?
Kukorica eredetű vízoldható rostot, természetes narancs aromát, étkezési sót, standardizált stevia kivonat édesítőszert.

4. Mikor ajánlott a D-vitaminos Avemar alkalmazása?
Az Avemar granulátum D-vitaminnal, stevia édesítőszerrel készítmény szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők diétás ellátására,  klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére.
A termék a daganatos betegség és annak klinikai kezelései során fellépő D-vitamin hiányos állapothoz igazított összetétellel készült.
Az Avemart az onkológiai kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni. A D-vitaminos Avemar granulátum a daganatos betegség bármely stádiumában szedhető. Műtétet követően az Avemar szedését akkor lehet megkezdeni, amikor a beteg szájon át történő táplálása (étkezés) legalább 4 nap óta zavartalanul megvalósult.

5. Mikor lehet elkezdeni a D-vitaminos Avemar szedését?
Az Avemar alkalmazását már a daganatos betegség felismerését követően érdemes megkezdeni, nem szükséges várni az onkológiai kezelésekig.

6. Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként! Az Avemar alkalmazása nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket és gyógyszereket!

7. Hogyan kell alkalmazni a D-vitaminos Avemar granulátumot?
Az Avemar szedése folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott. Az onkológiai kezelések befejezése után a készítmény további – több éven át tartó – folyamatos alkalmazása ajánlott a teljes gyógyulásig. Amennyiben az Avemar szedését valamilyen oknál fogva megszakította vagy szüneteltette, később elkezdheti újra.

8. Mikor nem szabad szedni a készítményt?
Terhesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar alkalmazása szintén kizárt.
Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar), lisztérzékenység (cöliákia), vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén. 

9. Szedhetik-e cukorbetegek az Avemart?
Igen, cukorbetegek is alkalmazhatják, orvosi ellenőrzés mellett, a szénhidrát tartalom figyelembevételével.

10. Mikor kell az Avemar alkalmazását ideiglenesen szüneteltetni?
A tápcsatornába juttatott kontrasztanyagos vizsgálatok során (például bárium-szulfátos gyomor-bél röntgendiagnosztikai vizsgálat) javasolt az Avemar használatát a vizsgálat előtt már 2 nappal felfüggeszteni, majd a vizsgálat utáni napon folytatni.
Minden esetben a kezelőorvos utasítása az irányadó. Amennyiben a vizsgálatok, beavatkozások megkívánják, hogy a beteg éhgyomorral érkezzen, akkor ezt az Avemar alkalmazásánál is figyelembe kell venni.

11. Szedhetik-e gyermekek a készítményt?
A készítmény 14 évesnél idősebb kortól adható.

12. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Mellékhatások előfordulása rendkívül ritka; esetenként lágyabb széklet, hányinger, émelygés előfordulhat.

13. Szedhető-e az Avemar más gyógyszerekkel, készítményekkel?
Igen, szedhető. C-vitamin, C-vitamin tartalmú készítmények és az Avemar bevétele között legalább 2 órás szünetet kell tartani! Célszerű az Avemart a gyógyszerektől, gyógyhatású készítményektől eltérő időpontban alkalmazni.

14. Hogyan kell a D-vitaminos Avemar granulátumot elkészíteni?
Egyszeri adag elkészítéséhez egy tasaknyi (14,5g) D-vitaminos Avemar granulátumot töltsünk ki egy pohárba. Tetszés szerint öntsük fel 1-2 dl vízzel (szénsavmentes ásványvízzel), alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad!
Az elkészítéshez használható üdítőital, tea, kefir, joghurt, kakaó vagy tej is. A tapasztalatok szerint a hűvös, hideg folyadék kellemesebben fogyasztható oldatot eredményez. Fontos, hogy az elkészítéshez használt folyadék ne legyen meleg vagy forró! C-vitamin tartalmú (aszkorbinsavat vagy E 300 élelmiszeradalékot tartalmazó) itallal való elkészítés nem ajánlott.
A D-vitaminos Avemar granulátum az előírás szerinti elkészítés után tápszondába is beadható (ekkor célszerűen kevés vízben feloldva).

15. Mennyi az ajánlott napi adag és mikor javasolt bevenni?
90 kg alatti testtömeg esetén naponta egy alkalommal egyszeri adag Avemar bevétele javasolt, az előírás szerint elkészítve, lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával.
90 kg testtömeg felett naponta két alkalommal (reggel és este) egy-egy adag bevétele javasolt.

16. Hogyan kell tárolni és szállítani a D-vitaminos Avemart?
Hőtől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó. Javasolt 15°C alatt, lehetőleg hűtőszekrényben tartani. Mélyhűtést nem igényel. Gyermekektől elzárva tartandó! Ügyeljen arra, hogy a készítményt szállítás közben tartósan ne érje jelentős hőhatás.

17. Milyen tudományos vizsgálatok történtek az Avemarral?
Kérjük, látogasson el a www.avemar.hu honlapra, ahol áttekintést kaphat azokról a rangos hazai és nemzetközi publikációkról, amelyek az Avemarral végzett klinikai vizsgálatok eredményeiről, tapasztalatairól számolnak be.

Gyártó és forgalmazó: Biropharma Kft., H-6413 Kunfehértó, IV. körzet 6.

Amennyiben a felhasználói tájékoztató áttanulmányozása után további kérdése lenne, vagy az Avemar szedésével szerzett tapasztalatok kapcsán kérdései merülnek fel, kérjük, hívja az Avemar Márkaboltokat a (061) 20-20-290-es, illetve a (061) 30-10-142-es telefonszámokon, vagy írjon az aik@avemar.hu e-mail elérhetőségre, illetve postán a 1123 Budapest, Kék Golyó u. 14., valamint a 1066 Budapest, Ó utca 4. címekre.

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!