Biztató eredmények vastagbélrákos betegeknél

"A British Journal of Cancer című folyóiratban megjelent közlemény azon tanulmányok egyike, amely igazolta az Avemarral végzett kiegészítő (szupportív) kezelés hatékonyságát vastagbélrákos betegek esetében. A kutatás azt támasztotta alá, hogy a hagyományos rákellenes kezelés - műtét, majd az ezt követő kemoterápia és/vagy sugárterápia - Avemarral történő kiegészítése kedvező hatású a teljes és a progressziómentes túlélés tekintetében.

"Legjobb tudomásunk szerint jelen vizsgálat az első a szakirodalomban, amely az emberiség egyik legalapvetőbb élelmiszeréből, a búzából nyert fermentált kivonat szupportív hatását támasztotta alá klinikai adatok segítségével, kolorektális rákos megbetegedések rákellenes terápiájának esetében" - írják 2003-as publikációjukról a szerzők.

Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a vastagbélrák előrehaladtával (progressziójával) kapcsolatos események statisztikailag is kimutatható mértékben ritkábban jelentkeztek abban a csoportban, amelynek tagjai Avemart is szedtek. A vastagbélrák előrehaladásával kapcsolatos események közé tartozott a sebészileg már eltávolított daganat újbóli megjelenésének esélye (rekurrencia), az új áttétek kialakulásának gyakorisága és az elhalálozási valószínűség. "Az Avemar kolorektális rákban szenvedő betegeknél közel 70%-kal csökkentette az elhalálozás kockázatát" - számol be a talán leginkább figyelemre méltó eredményről a közlemény."

Biztató eredmények vastagbélrákos betegeknél

Tovább a cikkre a Daganatok.hu oldalára »